maandag 5 januari 2015

Toch verpleegkunde ?

Vandaag heb ik een oriënterende lunch gehad met een kennis, die reeds 30 jaar het vak verpleegkunde uitoefent. Met haar heb ik besproken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot een studie verpleegkunde, welke specialisaties interessant zouden zijn en welk (realistisch) beeld ik me moet voorhouden van dit beroep.

Het was een heel fijn en constructief gesprek, waarin ik enkel aanmoediging gehad heb om me op dit pad te begeven.

Het wordt mij steeds duidelijker dat ik het nakend ontslag moet gebruiken om een grote wending aan te brengen in mijn leven. Mijn huidig pad heeft tot depressie geleid. Dus of ik in deze richting verder moet gaan betwijfel ik. Alhoewel ik niet erg avontuurlijk ben aangelegd, lijkt het ontslag toch het uitgelezen moment om die draai van 180° te maken en eens iets te 'durven'. Studeren dus.

Het plan is de studie aan te vatten in september. Aangezien ik op 30 juni mijn laatste werkdag bij mijn huidig bedrijf heb, zou dit moeten lukken. Natuurlijk heb ik financiële verantwoordelijkheden, dus zou het interessant zijn indien ik via VDAB de studie zou kunnen aanvangen, en dus met behoud van uitkering de 3 jaar zou kunnen vervolledigen.

Ik ben van plan mij morgen / de komende dagen te informeren of ik hiervoor in aanmerking zal komen, en wat de eventuele stappen zijn om toegang verleend te worden tot deze cursus.

Ik ben eens benieuwd wat er uit de bus komt ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten